Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΚΟΥΤΣΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ

Ένα πρόγραμμα που δουλεύουμε αυτόν τον καιρό στο νηπιαγωγείο μας είναι το <<Κουτσό αρκουδάκι>>.Ένα πρόγραμμα που έχει σχέση με τα ΑΜΕΑ και κυρίως με  άτομα με κινητηκές αναπηρίες.Στην αρχή ξεκινήσαμε και μεις χωρίς να γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των παιδιών απέναντι στα άτομα με διαφορετικές ανάγκες .Στην πορεία όμως διαπιστώσαμε ότι όχι μόνο τα παιδιά είχαν θετικές αντιδράσεις αλλά έδειξαν να εμπλέκονται συναισθηματικά φτάνοντας στο σημείο  να καταλαβαίνουν ότι πρέπει να σέβονται και να αποδέχονται το διαφορετικό .Εξάλλου αυτός ήταν και ο σκοπός του προγράμματος!
Η αγάπη και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα.
Και επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας κάναμε τις παρακάτω βιωματικές προσεγγίσεις!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΦΛΟΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ Η ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ!


ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ!



 ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ  ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ !
ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΠΗΡΗΚΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΣΚΕΤ!

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΦΛΟΜΥΓΑ

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ  ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ . ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΓΑΣΙΑ !  




Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΚΚΥΚ-ΑΜΕΑ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ ΛΙΓΟ Ο ΜΑΡΤΗΣ!

2 σχόλια:

  1. καλησπέρα και χρονια πολλα! υπεροχες οι δρασεις σας! ειμαι φοιτητρια στο τμημα νηπιαγωγων και θα ήθελα να αξιοποιήσω το βιβλιο το κουτσό αρκουδάκι στο πλασιο της πρακτικης μου που δουλευουμε το θεμα αναπηρια- διαφορετικοτητα. θα μπορουσατε σας παρακαλω πολυ να μου αποστειλετε το παραμυθι το κουτσο αρκουδακι σε φωτογραφίες ή σκαναρισμένο? γατί δυστυχώς δεν μπορω να το βρω σε καμία βιβλιοθήκη.ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχες δραστηριότητες.θα ήθελα και τις εικόνες του παραμτθιού σκαναρισμένες γιατί δεν το βρίσκω στην Κύπρο.Ευχαριστούμε πολύ που μοιράζεστε μαζί μας τις τόσο δημιουργικές δραστηριότητες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή